Η Αμαλία Βλάχου μιλά στο για την «Επανάσταση του καναπέ»
Ημερομηνία:
25/10/2017, 23:07 - Εμφανίσεις: 172
ΔÏο νÎα κοÏίτσια κάθονται σε Îνα καναπΠκαι κάνουν ανάλυση στην ζωή τους, την κοινωνική κατάÏÏευση, την πτώση των αξιών, το σÏμπαν ολόκληÏο.
Με ακατάσχετη πολυλογία δÏο γυναίκες που δεν ζουν, απλώς υπάÏχουν συναντοÏν ολόκληÏο τον κόσμο στις συζητήσεις τους αλλά όχι τον ίδιο τους τον εαυτό. Η ΚατεÏίνα ΛοÏβαÏη- Φασόη και η ΚατεÏίνα Î ÏωτονοταÏίου, εκπÏόσωποι μιας γενιάς που Îχει χÏÎος να ακουστεί αλλά δεν τα καταφÎÏνει, εκπÏόσωποι μιας γενιάς που δεν θα μποÏοÏσε να σηκωθεί από τον καναπÎ.
Η Αμαλία Βλάχου σκηνοθÎτησε την παÏάσταση «Μήνις» στο ΘÎατÏο Επί Κολωνώ τον Μάιο του 2017, με επίκεντÏο πεÏισσότεÏο στη δική της γενιά των σημεÏινών Ï„ÏιαντάÏηδων. ΤώÏα λίγους μήνες μετά πάνε Îνα βήμα παÏακάτω και θÎτουν το ζήτημα της κÏίσης σε μια πιο υπαÏξιακή βάση αναζητώντας και εξεÏευνώντας την κÏίση του ανθÏώπου στη σÏγχÏονη εποχή.
Λίγες μÎÏες Ï€Ïιν την Ï€ÏεμιÎÏα της παÏάσταση στον Κάτω ΧώÏο του Βιοs την Î Îμπτη 26 ΟκτωβÏίου ζήτησα από την Αμαλία Βλάχου να μου πει ανάμεσα σε άλλα τι χÏειάζεται η γενιά της, η γενιά μας, για να σηκωθεί από τον καναπΠκαι τι την Îχει καθηλώσει σε αυτόν.
Τι χαÏακτηÏιστικά Îχει η γενιά του καναπÎ;
Η γενιά του καναπΠδε μÎνει στον καναπΠεπειδή βαÏιÎται. ΜÎνει γιατί Îχει κατάθλιψη. Î’Îβαια πιστεÏω το 98% του Ï€Î»Î·Î¸Ï…ÏƒÎ¼Î¿Ï Îχει κατάθλιψη. ΥπάÏχουν και άνθÏωποι από την άλλη που απασχολοÏνται συνεχώς με κάτι, δε μÎνουν σε ηÏεμία καθόλου. Είναι σκληÏÏŒ να ÎÏθεις αντιμÎτωπος με τον εαυτό σου απλά, ήÏεμα, χωÏίς θολοÏÏα (ναÏκωτικά, ποτό). Είναι Ï€Î¿Î»Ï Î»ÎµÏ€Ï„ÏŒ το ζήτημα. Ο τίτλος της παÏάστασης είναι αÏκετά -αν όχι εντελώς- ειÏωνικός.
Που εστιάζεται η κÏίση που πεÏνάει τη σÏγχÏονη εποχή;
Η κÏίση είναι Ï€Ïοσωπική. Εννοείται ότι η οικονομική κÏίση χτυπάει κόκκινο -ειδικά φÎτος. Αλλά Îχουμε μπεÏδÎψει λίγο τα Ï€Ïάγματα. Τι είναι αγάπη, φιλία, ζωή. Είμαστε πολυ συγχυσμÎνοι. Δε ζοÏμε.
Τι διαφοÏά Îχει η κÏίση των 30άÏηδων με την γενικότεÏη κÏίση του ανθÏώπου όπως Ï„...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|