Πέιν: Οι ταινίες είναι ένα είδος φυλακής
Ημερομηνία:
1/11/2017, 05:56 - Εμφανίσεις: 128
«Θα ήθελα οι ελληνικÎÏ‚ ταινίες να ταξιδÎψουν πεÏισσότεÏο» παÏαδÎχτηκε ο Î‘Î»ÎµÎ¾Î¬Î½Ï„ÎµÏ Î Îιν στο ΘÎατÏο της ΕλληνοαμεÏικανικής Ένωσης, όπου βÏÎθηκε καλεσμÎνος του 30ου ΠανοÏάματος ΕυÏÏ‰Ï€Î±ÏŠÎºÎ¿Ï ÎšÎ¹Î½Î·Î¼Î±Ï„Î¿Î³Ïάφου, για να δώσει Îνα masterclass σε σπουδαστÎÏ‚ και σινεφίλ.
Î‘Ï†Î¿Ï Ï„Î¹Î¼Î®Î¸Î·ÎºÎµ από τη διοÏγάνωση, ο βÏαβευμÎνος με ÎŒÏƒÎºÎ±Ï Î•Î»Î»Î·Î½Î¿Î±Î¼ÎµÏικανός σκηνοθÎτης, σεναÏιογÏάφος και παÏαγωγός απάντησε στις εÏωτήσεις τόσο του ÎºÎ±Î»Î»Î¹Ï„ÎµÏ‡Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î´Î¹ÎµÏ…Î¸Ï…Î½Ï„Î® του ΠανοÏάματος Îίνου- ΦÎνεκ Μικελίδη όσο και του ÎºÎ¿Î¹Î½Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ μίλησε, Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Î¬Î»Î»Ï‰Î½, για το νÎο του φιλμ «Downsizing», το ελληνικό σινεμά, τη σημασία του κάστινγκ στις ταινίες του, ενώ αναφÎÏθηκε στο σκάνδαλο που Îχει ξεσπάσει με τον ΧάÏβεϊ Γουάινστιν και αποκάλυψε τις ταινίες που τον καθόÏισαν.
«ΒαÏÎθηκα να βλÎπω ελληνικÎÏ‚ ταινίες να μÎνουν εδώ. Θα ήθελα να ταξιδεÏουν πεÏισσότεÏο. Για παÏάδειγμα, ο Γ. Λάνθιμος τώÏα που είναι διάσημος και κάνει ταινίες στα αγγλικά, θα ήθελα να επιστÏÎψει στην Ελλάδα και να χÏησιμοποιήσει τη φήμη του για το ελληνικό σινεμά αναδεικνÏοντας ελληνικά θÎματα» υποστήÏιξε ο Î‘Î»ÎµÎ¾Î¬Î½Ï„ÎµÏ Î Îιν, αναφεÏόμενος παÏάλληλα στη Ρουμανία, «μία χώÏα χωÏίς μεγάλη κινηματογÏαφική παÏάδοση, η οποία κατάφεÏε να καταπιαστεί με ελκυστικά θÎματα και να ακουστεί στο εξωτεÏικό, συμμετÎχοντας τα τελευταία χÏόνια σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ».
Όπως παÏαδÎχτηκε ο ίδιος, δεν Îχει σαφή άποψη για την ελληνική κινηματογÏαφία: «Έχω δει σÏγχÏονες ελληνικÎÏ‚ ταινίες, όμως δεν γνωÏίζω καθόλου τον Ï„Ïόπο με τον οποίο γυÏίζονται, τις συνθήκες παÏαγωγής». Σε εÏώτηση για το αν θα τον ενδιÎφεÏε να γίνει Ï€Ïεσβευτής του ÎµÎ»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÏƒÎ¹Î½ÎµÎ¼Î¬ ο Αλ. Î Îιν είπε: «Η Ελλάδα δεν Îχει ανάγκη να αναμÎνει εμÎνα. ΣίγουÏα θα μ' ενδιÎφεÏε να γυÏίσω μία ταινία εδώ, αλλά να αφηγείται μία ιστοÏία που να σχετίζεται με τη χώÏα. Αυτό που Ï€ÏÎπει να κάνουν οι Έλληνες κινηματογÏαφιστÎÏ‚ είναι να ανακαλÏψουν την Ελληνίδα ΜαÏιόν ΚοτιγιάÏ. Κάπου θα Ï€ÏÎπει να υπάÏχει. Î ÏÎπει να Îχετε ÏƒÏ„Î±Ï Î³Î¹Î± να ταξιδεÏουν οι ταινίες σας».
Η νÎα του ταινία ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|