Πέντε νέα έργα πολιτισμού για τα νησιά των Ιονίων
Ημερομηνία:
27/11/2017, 22:35 - Εμφανίσεις: 65
Î Îντε νÎα ÎÏγα πολιτισμοÏ, Ï€ÏÎ¿Ï‹Ï€Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï 2.450.000 ευÏÏŽ, ενÎταξε στο Τομεακό ΕπιχειÏησιακό Î ÏόγÏαμμα (ΕΠ) Ιονίων Îήσων 2014 -2020 ο πεÏιφεÏειάÏχης ΘεόδωÏος Γαλιατσάτος.
Αποτελεί τα Ï€Ïώτα νÎα ÎÏγα στον τομÎα του Ï€Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÏƒÏ„Î± Ιόνια Îησιά, που συγκαταλÎγονται στο ΕΠΙονίων Îήσων 2014-2020 και Ï€Ïόκειται να ακολουθήσουν ακόμα δÏο δÎσμες ÎÏγων.
Τα ÎÏγα που εντάχθηκαν σχετίζονται με την ανάδειξη, Ï€Ïοστασία και αξιοποίηση στοιχείων πολιτιστικής και ιστοÏικής κληÏονομιάς, αÏμοδιότητας του ΥπουÏγείου ΠολιτισμοÏ, και πιο συγκεκÏιμÎνα:
«ΣτεÏÎωση και Αποκατάσταση ΙεÏÎ¿Ï ÎÎ±Î¿Ï Î‘Î³Î¯Î±Ï‚ ΜαÏίνας ΣουλλάÏων Κεφαλονιάς», με Ï€Ïοϋπολογισμό Îνταξης 800.000,00 ευÏÏŽ.
«Αποκατάσταση και Ανάδειξη ΠαλαιοχÏιστιανικών Βασιλικών Αγίας ΜαÏίνας και Αγίου Στεφάνου, στη θÎση Οζιά Παξών», με Ï€Ïοϋπολογισμό Îνταξης 300.000,00 ευÏÏŽ.
«Ανάδειξη ΚάστÏου Αγίας ΜαÏÏας στη Λευκάδα», με Ï€Ïοϋπολογισμό Îνταξης 550.000,00 ευÏÏŽ
«Αποκατάσταση και Ανάδειξη Ενετικών Îαυπηγείων Γουβιών ΚÎÏκυÏας», με Ï€Ïοϋπολογισμό Îνταξης 500.000,00 ευÏÏŽ , και «Βελτίωση Μουσειακών Υποδομών και ΣυντήÏηση ΤοιχογÏαφιών Μεταβυζαντινών Îαών Îήσου Ιθάκης», με Ï€Ïοϋπολογισμό Îνταξης 300.000,00 ευÏÏŽ.
ΔικαιοÏχοι των ÎÏγων αυτών είναι το ΥπουÏγείο Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï â€“ Δ/νση αναστήλωσης όσον αφοÏά στο Ï€Ïώτο και οι αÏμόδιες ΕφοÏείες αÏχαιοτήτων κατά πεÏίπτωση στα άλλα Ï„ÎσσεÏα ÎÏγα.
ΜÎσω των ÎÏγων αυτών Ï€ÏοστατεÏονται, και αποκαθίστανται σημαντικά θÏησκευτικά και ιστοÏικά μνημεία στα νησιά της ΠεÏιφÎÏειας ώστε να αναδειχθοÏν και να αποδοθοÏν σε χÏήση.
Τα ÎÏγα συγχÏηματοδοτοÏνται από το ΕυÏωπαϊκό Ταμείο ΠεÏιφεÏειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο....
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|