Η Κίρα Νάιτλι κατά της κουλτούρας βιασμών στο σύγχρονο κινηματογράφο
Ημερομηνία:
20/1/2018, 11:00 - Εμφανίσεις: 100
Η ΚίÏα Îάιτλι Ï€Ïοτιμά ταινίες εποχής από δÏάματα στη σÏγχÏονη εποχή, στα οποία «οι γυναικείοι χαÏακτήÏες, σχεδόν πάντα, Ï€Îφτουν θÏματα βιασμοÏ».
«Πάντα εÏÏισκα κάτι κακόγουστο στον Ï„Ïόπο με τον οποίον απεικονίζονται οι γυναίκες (σε ταινίες με σÏγχÏονη ιστοÏία), ενώ πάντα εÏÏισκα συναÏπαστικοÏÏ‚ τους χαÏακτήÏες σε ταινίες εποχής» δήλωσε η Îάιτλι, σε συνÎντευξη που Îδωσε στο Variety. ΠαÏαδÎχθηκε, ωστόσο, ότι η κατάσταση Îχει βελτιωθεί «τα τελευταία λίγα χÏόνια».
«Ξαφνικά, μου στÎλνουν σενάÏια με σÏγχÏονες γυναίκες οι οποίες δεν βιάζονται στις 5 Ï€Ïώτες σελίδες και που δεν βÏίσκονται εκεί απλώς και μόνο για να είναι μια όλο αγάπη φίλη ή σÏζυγος» συνÎχισε.
ΣτηÏίζει την καμπάνια #MeToo και επισημαίνει ότι το Ï€Ïόβλημα υπεÏβαίνει τα ÏŒÏια της βιομηχανίας του κινηματογÏάφου: «Καθόμουν με φιλενάδες που δεν ήταν στη βιομηχανία του θεάματος, και δεν υπήÏχε οÏτε μία που να μην είχε υπάÏξει θÏμα σεξουαλικής παÏενόχλησης κάποια στιγμή. ΠοτÎ, στο παÏελθόν, δεν είχαμε κάνει Ï„Îτοια κουβÎντα».
Η ίδια ποτΠδεν παÏενοχλήθηκε σεξουαλικά πάνω στο πλατό, αλλά είχε αυτήν την εμπειÏία αλλοÏ. «Στην Ï€Ïοσωπική μου ζωή, Îχω πάει σε μπαÏ, μποÏÏŽ να μετÏήσω Ï„ÎσσεÏις φοÏÎÏ‚ που με παÏενόχλησαν, αν και με ήπιο Ï„Ïόπο... Δεν είναι μόνον οι ηθοποιοί. Είναι οι δασκάλες. Είναι οι δικηγόÏοι. Δεν μιλάω για βιασμό, μιλάω για ανθÏώπους που τους χοÏφτωσαν σε παμπ, που κάποιοι τους οποίους δεν γνώÏιζαν τους χάιδεψαν τα στήθη, που κάποιος Îχωσε το χÎÏι του κάτω απ' τη φοÏστα τους» είπε.
ΔιευκÏίνισε επίσης ότι, παÏά το ότι εÏγάστηκε σε δÏο ταινίες της Weinstein Company ("Being Again", "The invitation Game"), οι εμπειÏίες της με τον ΧάÏβεϊ Γουάινστιν ήταν μόνον Â«Ï€Î¿Î»Ï ÎºÎ±Î»Îς» και «επαγγελματικÎς». «Στα σίγουÏα, ποτΠδεν μου ζήτησε μασάζ ή κάτι παÏόμοιο» τόνισε.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|