ΚΘΒΕ: Παραγωγές με αγγλικούς υπέρτιτλους κατόπιν χορηγίας του ΕΟΤ
Ημερομηνία:
30/1/2018, 01:21 - Εμφανίσεις: 101
Με αγγλικοÏÏ‚ Ï…Ï€ÎÏτιτλους παÏουσιάζονται στις σκηνÎÏ‚ του ΚΘΒΕ κάποιες από τις παÏαγωγÎÏ‚ του. Τη χÏηματοδότηση του υπεÏÏ„Î¹Ï„Î»Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Î±Î½Îλαβε ο Ελληνικός ΟÏγανισμός ΤουÏÎ¹ÏƒÎ¼Î¿Ï (ΕΟΤ), στο πλαίσιο της συνεÏγασίας του με το ΚΘΒΕ. Σκοπός της συνεÏγασίας είναι η ενίσχυση της εξωστÏÎφειας της σÏγχÏονης ελληνικής θεατÏικής και πολιτιστικής δημιουÏγίας.
«Με το σκεπτικό πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί, σε όλη τη διάÏκεια της χÏονιάς, πόλο Îλξης χιλιάδων επισκεπτών κυÏίως από την ΕυÏώπη, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, ο ΕΟΤ, υποστηÏίζοντας το πολιτιστικό ÎÏγο του ΚΘΒΕ, χÏηματοδοτεί τον υπεÏτιτλισμό Îξι παÏαγωγών, που παÏουσιάζονται στις σκηνÎÏ‚ του ΚΘΒΕ την Ï„ÏÎχουσα καλλιτεχνική πεÏίοδο 2017-2018» αναφÎÏεται σε σχετική ανακοίνωση.
ΣυγκεκÏιμÎνα, οι παÏαστάσεις «Γκιακ» και «Ασκητική» παÏουσιάστηκαν τον ΙανουάÏιο με αγγλικοÏÏ‚ Ï…Ï€ÎÏτιτλους, ενώ αντίστοιχα και η «Ρώσικη Επανάσταση» παÏουσιάστηκε με Ï…Ï€ÎÏτιτλους στα αγγλικά και τα Ïωσικά.
Με αγγλικοÏÏ‚ Ï…Ï€ÎÏτιτλους θα μποÏοÏν να παÏακολουθοÏν οι θεατÎÏ‚, συγκεκÏιμÎνες ημÎÏες της εβδομάδας, τις εξής παÏαστάσεις:
«Όσα η καÏδιά μου στην καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου (καθε ΠαÏασκευή στις 21:00) στο ΜικÏÏŒ ΘÎατÏο της Μονής ΛαζαÏιστών.
«Îτα» του Χιου ΛÎοναÏντ, σε μετάφÏαση-δÏαματουÏγική επεξεÏγασία και σκηνοθεσία ΔημοσθÎνη Παπαδόπουλου (κάθε Σάββατο στις 21:00 και ΚυÏιακή στις 19:00) στο ΘÎατÏο της ΕταιÏείας Μακεδονικών Σπουδών.
«ΠεÏιμÎνοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ ΜπÎκετ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη (από τις 3 ΦεβÏουαÏίου κάθε ΠαÏασκευή και Σάββατο στις 21:00) στο Βασιλικό ΘÎατÏο.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|