Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
6 °C 67%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το 3351 π.Χ. το πρώτο τατουάζ στον κόσμο
Ημερομηνία: 1/3/2018, 12:21 - Εμφανίσεις: 39



Η ιστορία των τατουάζ πρέπει να ξαναγραφτεί, καθώς ανακαλύφθηκαν σε αιγυπτιακές μούμιες τα αρχαιότερα τατουάζ με παραστάσεις στον κόσμο. Τα τατουάζ εκτιμάται ότι έγιναν μεταξύ του 3351 και του 3017 π.Χ., γεγονός που τα καθιστά περίπου μία χιλιετία παλαιότερα από ό,τι παρόμοιο είχε βρεθεί έως τώρα.

Ένας άγριος ταύρος, ένα αφρικανικό πρόβατο και ένα μοτίβο με σχήματα S ανακαλύφθηκαν σε ένα ανδρικό και σε ένα γυναικείο σώμα που είχαν μουμιοποιηθεί με φυσικό τρόπο από την έρημο όπου είχαν θαφτεί και βρίσκονται πλέον στο Βρετανικό Μουσείο. Είναι οι λεγόμενες μούμιες Gebelein, που προέρχονται από την προδυναστική περίοδο, προτού η Αίγυπτος ενοποιηθεί υπό τον πρώτο φαραώ γύρω στο 3100 π.Χ. Είχαν βρεθεί στο νότιο τμήμα της 'Ανω Αιγύπτου, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λούξορ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον φυσικό ανθρωπολόγο Ντανιέλ Αντουάν του Βρετανικού Μουσείου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αρχαιολογικής επιστήμης 'Journal of Archaeological Science', σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», χρησιμοποίησαν τεχνικές τομογραφίας, υπέρυθρης απεικόνισης και ραδιοχρονολόγησης για να μελετήσουν τα τατουάζ.

Η ανδρική μούμια είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο και εκτίθεται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, από τότε που ανακαλύφθηκε. Παρόλα αυτά, μόλις τώρα έγινε αντιληπτό ότι κάποιες σκούρες μουντζούρες, τις οποίες έχει στο πάνω μέρος του δεξιού μπράτσου, είναι τατουάζ ενός προβάτου και ενός ταύρου με μακριά ουρά. Το 2012 οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας είχε δολοφονηθεί σε ηλικία 18 έως 21 χρόνων, μαχαιρωμένος από πίσω.

Η γυναικεία μούμια διαθέτει στο μπράτσο της και στον ώμο της τέσσερα μικρά S που είναι δύσκολο να ερμηνευθούν. Πιθανώς αναπαριστούν κάτι που χρησιμοποιείτο σε τελετουργικούς χορούς. Οι επιστήμονες νόμιζαν μέχρι τώρα ότι τα αρχαία τατουάζ περιορίζονταν μόνο στις γυναίκες.

Τα τατουάζ χρησιμοποιο...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6 °C 67%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies