Αύριο η παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «Μύρτις»
Ημερομηνία:
14/3/2018, 19:14 - Εμφανίσεις: 29
Η αναμνηστική σειÏά γÏαμματοσήμων «ΜÏÏτις» παÏουσιάζεται αÏÏιο, στις 19:00, σε εκδήλωση των Ελληνικών ΤαχυδÏομείων, του Î•Î¸Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎšÎ±Ï€Î¿Î´Î¹ÏƒÏ„ÏÎ¹Î±ÎºÎ¿Ï Î Î±Î½ÎµÏ€Î¹ÏƒÏ„Î·Î¼Î¯Î¿Ï… Αθηνών και του επικ. καθηγητή Μανώλη Ι. ΠαπαγÏηγοÏάκη, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
Τα γÏαμματόσημα με τη μοÏφή της ΜÏÏτιδος κυκλοφοÏοÏν από τις 15 ΦεβÏουαÏίου και θα διατίθενται στα ταχυδÏομικά καταστήματα Îως τις 14 ΦεβÏουαÏίου 2019, εκτός αν εξαντληθοÏν πιο νωÏίς.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΜÏÏτις ήταν Îνα κοÏίτσι του 5ου αιώνα Ï€.Χ., θÏμα του Î»Î¿Î¹Î¼Î¿Ï Ï„Ï‰Î½ Αθηνών, του οποίου το Ï€Ïόσωπο αναπλάστηκε στο επιστημονικό Ï€ÏόγÏαμμα «ΜÏÏτις: Ï€Ïόσωπο με Ï€Ïόσωπο με το παÏελθόν», που ανÎλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Τα ΗνωμÎνα Έθνη επÎλεξαν τη ΜÏÏτιδα ως «Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας» επί της ευκαιÏίας της Συνόδου ΚοÏυφής του ΟΗΕ για τους ΑναπτυξιακοÏÏ‚ Στόχους της Χιλιετίας, που συγκλήθηκε στη ÎÎα ΥόÏκη το ΣεπτÎμβÏιο του 2010.
Η ΜÏÏτις στÎλνει από την αÏχαία Αθήνα Îνα πολυμεταφÏασμÎνο μήνυμα Ï€Ïος τους αÏχηγοÏÏ‚ των 150 κÏατών-μελών του ΟΗΕ, να σταματήσει ο θάνατος παιδιών από απολÏτως Ï€ÏοβλÎψιμες και θεÏαπεÏσιμες ασθÎνειες: «Ο θάνατός μου ήταν αναπόφευκτος. Τον 5ο αιώνα Ï€.Χ. δεν είχαμε οÏτε τη γνώση οÏτε τα μÎσα για την καταπολÎμηση θανατηφόÏων ασθενειών. Όμως εσείς, οι άνθÏωποι του 21ου αιώνα, δεν Îχετε καμία δικαιολογία. ΔιαθÎτετε όλα τα απαÏαίτητα μÎσα και πόÏους για να σώσετε τις ζωÎÏ‚ εκατομμυÏίων ανθÏώπων, εκατομμυÏίων παιδιών που, όπως εγώ, πεθαίνουν από αÏÏώστιες οι οποίες θα μποÏοÏσε να Ï€ÏοληφθοÏν και να θεÏαπευτοÏν».
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|