Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
7 °C 67%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

«Έφυγε» ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον
Ημερομηνία: 26/8/2018, 19:49 - Εμφανίσεις: 73


Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον.

Όπως προκύπτει από τον Μπιλ Εβανς, επί πολλά έτη φίλο του, ο σπουδαίος συγγραφέας απεβίωσε νωρίς τις πρωινές ώρες της Κυριακής σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από επιπλοκές που του προκέλεσε η πνευμονία.

Ο Σάιμον, γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 2917 και υπήρξε ένας εκ των πλέον επιτυχημένων και προβεβλημένων θεατρικών συγγραφέων στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Έχει γράψει πάνω από τριάντα θεατρικά έργα και σχεδόν ίδιο αριθμό σε σενάρια ταινιών. Βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Tonys, με ένα Πούλιτζερ και με το βραβείο «Mark Twain».

Το όνομα του ήταν συνδεδεμένο άρρηκτα με το Broadway και εδώ και δεκαετίες οι παραστάσεις τους συγκέντρωναν χιλιάδες θεατές. Στην αρχή της καριέρας του έγραψε τηλεοπτικούς αστέρες όπως ο Phil Silvers και ο Sid Caesar ενώ αργότερα καταπιάστηκε και με το σινεμά.

Η κυριότερη όμως ασχολία του, η μεγάλη του αγάπη και αυτό που τον καταξίωσε ήταν αδιαμφισβήτητα το θέατρο. Χάριζε γέλιο στους θεατές με έναν μοναδικό τρόπο και όνομα του φιγουράριζε στις μαρκίζες των πιο διάσημων θεάτρων τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Ξεκινώντας από τις επιτυχίες «Barefoot in the Park» (1963) και «The Odd Couple» (1965) και συνεχίζοντας με αγαπημένες δουλειές όπως το «Plaza Suite» (1968), «The Prisoner of Second Avenue» Sunshine Boys «(1974), ο Σάιμον «κυβέρνησε» το Broadway μια εποχή που άξιζε να κατακτηθεί.

Από το 1965 έως το 1980, τα θεατρικά και τα μιούζικαλ που έγραψε ο Σάιμον ξεπέρασαν τους 9.000 θεατές, ρεκόρ που δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει κανένας άλλος συγγραφέας. Μόνο το 1966 τέσσερα δικά του έργα έπαιζαν ταυτόχρονα σε θέατρα του Broadway. Είχε ακόμα στην ιδιοκτησία του ένα θέατρο τη δεκαετία του ’60 και ένα άλλο το 1982 πήρε το όνομα του, μεγάλη τιμή για έναν συγγραφέα.

Παρόλο που ο κόσμος αγαπούσε ιδιαίτερα τα έργα του, οι κριτικοί σπάνια του χάριζαν καλά λόγια. Σε ένα από τα έργα του, στην εισαγωγή, εί...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
7 °C 67%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies