Μετά το Βυζαντινό και ΧÏιστιανικό Μουσείο, στόχο «επιθÎσεως» με διαφανή λιπαÏή ουσία αποτÎλεσε και το Μουσείο Μπενάκη Î•Î»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï.
ΣÏμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου, την ΚυÏιακή 26 ΑυγοÏστου 2018 εντοπίστηκαν ίχνη άοσμης και διαφανοÏÏ‚ λιπαÏής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Î•Î»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï.
Τα ίχνη αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση του Μουσείου, Ï€Ïοκλήθηκαν από δÏο άτομα, όπως σε Ï€Ïόσφατη συναφή πεÏίπτωση, τα οποία καταγÏάφηκαν από τις κάμεÏες του συστήματος ασφαλείας.
Στην πεÏίπτωση του Μουσείου Μπενάκη Î•Î»Î»Î·Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï, τα ίχνη εντοπίστηκαν κυÏίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστÏÎψιμα και Îχουν ήδη καθαÏιστεί. Σε δÏο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωÏίς να Îχει Ï€Ïοκληθεί φθοÏά.
Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το συμβάν στην Ελληνική Αστυνομία και στο ΥπουÏγείο Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ ΑθλητισμοÏ, φοÏείς με τους οποίους είναι σε στενή συνεÏγασία για τον εντοπισμό των δÏαστών και την Ï€Ïόληψη παÏόμοιων πεÏιστατικών.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr