Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 51%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Όταν το μπαλέτο συνάντησε το οριγκάμι
Ημερομηνία: 17/10/2018, 12:21 - Εμφανίσεις: 35


Χορεύτριες και χορευτές του κλασικού χορού χορεύουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη φορώντας στολές από διπλωμένο χαρτί: το πρότζεκτ «PLI.É» γεφυρώνει την τέχνη του οριγκάμι (την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη διπλώματος χαρτιού) με το μπαλέτο και την τέχνη της φωτογραφίας.

«Διαλέξαμε αυτό το όνομα επειδή σε μία λέξη ενώνουμε το σύμπαν του χαρτιού με το σύμπαν του χορού. Γιατί το οριγκάμι είναι η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού (papier plié) και το πλιέ είναι κίνηση που αντιστοιχεί στο ρεπερτόριο του μπαλέτου» εξηγεί η Miss Cloudy, η μία εκ των καλλιτεχνών που δουλεύουν στο πρότζεκτ.



Η Miss Cloudy, κατά κόσμον Πολίν Λόκτιν (Pauline Loctin) με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, είναι εξαιρετική καλλιτέχνης του οριγκάμι. Η Μελίκα Ντεζ (Melika Dez), επίσης με έδρα το Μόντρεαλ, είναι φωτογράφος κίνησης. Τον περασμένο Ιανουάριο, αποφάσισαν να συνδυάσουν τη φαντασία τους σε μια δημιουργική συνεργασία: Η Λόκτιν σχεδίασε το σχήμα της στολής – και απεφάνθη για τη χρωματική παλέτα της – που θα φορούσε ο κάθε χορευτής, και η Ντεζ διάλεξε σε ποιο σκηνικό θα τοποθετήσει τον καθένα για να τον απαθανατίσει με τον φωτογραφικό φακό της (στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο του Λούβρου και αλλού).



Ξεκίνησαν με φωτογραφίσεις στο στούντιο. Αργότερα, οι μπαλαρίνες και οι χορευτές χόρεψαν φορώντας τις δημιουργίες της Λόκτιν σε εξωτερικούς χώρους και φωτογραφήθηκαν εκεί. «Το χαρτί θα μπορούσε να είναι ένα εύθραυστο υλικό για να το δουλέψεις και αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε εφικτό το αδύνατο. Ανεξάρτητα του ποιο στοιχείο της φύσης αντιμετωπίζαμε, νερό (δηλαδή, βροχή), άνεμο, θέλαμε να δείξουμε ότι δεν έχουμε όρια» δηλώνει η Μελίκα Ντεζ. Οι φωτογραφίες του «PLI.É Project» αυτή την περίοδο εκτίθενται στο Μόντρεαλ (έως τις 4 Νοεμβρίου).





...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6.5 °C 51%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies