Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής βροχή
5.5 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Έκθεση φωτογραφίας «Περί εικόνων βιβλίων και ανάγνωσης» στο Θερβάντες
Ημερομηνία: 16/2/2019, 08:56 - Εμφανίσεις: 32


Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ισπανίας–Γενική Υποδιεύθυνση Βιβλίου, Ανάγνωσης και Ισπανικών Γραμμάτων και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Περί εικόνων βιβλίων και ανάγνωσης».

29 Ισπανοί φωτογράφοι αποτυπώνουν την προσωπική τους άποψη για το βιβλίο και την ανάγνωση. Αποτελεί μια διαφορετική, οπτική προσέγγιση στο σύμπαν των βιβλίων.

Το Βιβλίο, με βήτα κεφαλαίο και με την ευρύτερη έννοιά του, διαχωρίζει την Προϊστορία από την Ιστορία. Η πρώτη καταγραφή για την ύπαρξή του ανάγεται σε πάνω από 5.000 χρόνια πριν στην Μεσοποταμία, όπου ξεκίνησε η περιπέτεια της γραφής της ανθρώπινης γλώσσας, που από τότε θα έπαιρνε τη μορφή σχεδόν 400 αλφαβήτων που προέκυψαν σε διάφορες εποχές και πολιτισμούς.

Η έκθεση αυτή μας φέρνει κοντά – μέσω μιας άλλης επικοινωνιακής οδού, της φωτογραφίας – σε ένα υπέροχο λεξιλόγιο γεμάτο ματιές και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα δυο ιδιώματα. Η φωτογραφία είναι ένα σημειολογικό όχημα έκφρασης, με χαρακτηριστικά σημεία τη μορφή και το φως . Τα βιβλία είναι σύνολα σημείων που αρθρώνονται για να μεταδώσουν ιδέες και έννοιες που βρίσκονται στη βάση της σκέψης και της γνώσης , ενώ η φωτογραφία ως τέχνη είναι αποτέλεσμα οπτικής αισθητικής εμπειρίας της σκέψης και του συναισθήματος.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προσέγγιση των διαφορετικών προτάσεων 29 Ισπανών φωτογράφων στη σχέση εικόνας-βιβλίου, αποφεύγοντας το κυριολεκτικό μήνυμα και δημιουργώντας μια αίσθηση πιο αναφορική  παρά ρεαλιστική. Αυτό μας οδηγεί στην ανάγκη να θέσουμε επί τάπητος την ύπαρξη ενός επιπέδου της φωτογραφίας, πιο βαθέως και αφηρημένου: εκεί που οργανώνεται το νόημά της και λαμβάνει μορφή η σημασία της.


Διάρκεια έκθεσης: Έως 9 Μαρτίου

Επιμέλεια: Jesús Cámara και Ciuco Gutiérrez
...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr

Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
5.5 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies