Μεξικανών συνÎχεια! Λίγο μετά τον θÏίαμβο του Αλφόνσο ΚουαÏόν στα ÎŸÏƒÎºÎ±Ï ÏŒÏ€Î¿Ï… η ταινία του «Roma» απÎσπασε Ï„Ïία βÏαβεία, Îνας άλλος Μεξικανός σκηνοθÎτης, ο ΑλεχάντÏο Γκονζάλεθ ΙνιαÏίτου, είναι στο επίκεντÏο  της δημοσιότητας.
Ο δημιουÏγός σπουδαίων ταινιών όπως η «ΒαβÎλ», τα «21 γÏαμμάÏια», η «ΕπιστÏοφή» και το «Birdman» θα καθίσει στην καÏÎκλα του Ï€ÏοÎδÏου της κÏιτικής επιτÏοπής του Ï€ÏοσεχοÏÏ‚ φεστιβάλ των Καννών (17 – 25 Μαίου).
Η ανακοίνωση Îγινε τις Ï€ÏωινÎÏ‚ ÏŽÏες σήμεÏα από το φεστιβάλ που Îχει τιμήσει τον ΙνιαÏίτου στο παÏελθόν παÏουσιάζοντας στο διαγωνιστικό Ï€ÏόγÏαμμα τις ταινίες του «ΧαμÎνες αγάπες», «ΒαβÎλ» και «Biutiful» για το οποίο απÎσπασε το βÏαβείο σκηνοθεσίας. Την ανακοίνωση του φεστιβάλ συνοδεÏει Îνα Ï€Î¿Î»Ï ÏŒÎ¼Î¿Ïφο κλιπ όπου πεÏιλαμβάνεται σκηνÎÏ‚ από ταινίες του σκηνοθÎτη σε συνοδεία της μουσικής του συνεÏγάτη του Γκουστάβο Σανταολάγια.
Κάτοχος δÏο βÏαβείων ÎŸÏƒÎºÎ±Ï ÏƒÎºÎ·Î½Î¿Î¸ÎµÏƒÎ¯Î±Ï‚ για το «Birdman» και την «ΕπιστÏοφή», ο 56χÏονος ΑλεχάντÏο Γκονζάλες ΙνιαÏίτου ανήκει στις μεγάλες δυνάμεις του σÏγχÏονου Î¼ÎµÎ¾Î¹ÎºÎ±Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎºÎ¹Î½Î·Î¼Î±Ï„Î¿Î³Ïάφου, μαζί με τους συμπατÏιώτες του Αλφόνσο ΚουαÏόν και ΓκιγιÎÏμο Îτελ ΤόÏο.
Πιθανότατα στην απόφαση του φεστιβάλ να τον επιλÎξει για την θÎση του Ï€ÏοÎδÏου της κÏιτικής επιτÏοπής, Ïόλο να Îπαιξε το ατόπημα των Καννών Ï€ÎÏσι που δεν συμπεÏιÎλαβαν την ταινία «Roma» στο Ï€ÏόγÏαμμά τους με αιτιολογία ότι είναι παÏαγωγή Netflix.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr