Εντυπωσιακά είναι τα ευÏήματα αÏχαιολογικής ανασκαφής στην Γκίζα της ΑυγÏπτου. Οι αÏχαιολόγοι ÎφεÏαν στο φως μια νεκÏόπολη του Î Î±Î»Î±Î¹Î¿Ï Î’Î±ÏƒÎ¹Î»ÎµÎ¯Î¿Ï…, ηλικίας 4.500 χÏόνων, η αποκάλυψη της οποίας καλÏφθηκε από πολλά διεθνή ΜΜΕ.
ΑιγÏπτιοι και ξÎνοι δημοσιογÏάφοι συνÎÏÏευσαν στην Γκίζα, όπου ο υπουÏγός ΑÏχαιοτήτων της χώÏας Χάλεντ Ελ Ενάνι ανακοίνωσε την ανακάλυψη.
# ° 👑King tutankhamun 📿necklaces the great pyramids of king Cheops known as Kufu Giza, Egypt •`
pic.twitter.com/LCMfxuiPd0
— Bhot*°` (@Bhot76327399)
May 4, 2019
ΣÏμφωνα με τον Μουστάφα ΟυαζίÏι, τον γενικό γÏαμματÎα του Ανωτάτου Συμβουλίου ΑÏχαιοτήτων και διευθυντή της ομάδας της Αιγυπτιακής ΑÏχαιολογικής Αποστολής που Îκανε την ανακάλυψη, εντοπίστηκαν πολλοί τάφοι.
Ο παλαιότεÏος ανήκει σε μια οικογÎνεια που ζοÏσε την εποχή της Ï€Îμπτης δυναστείας (πεÏί το 2.500 Ï€.Χ.). Κάποιες επιγÏαφÎÏ‚ και σχÎδια Îχουν διατηÏηθεί σε καλή κατάσταση. ΜÎσα εντοπίστηκαν επίσης διάφοÏα αντικείμενα και το σημαντικότεÏο από αυτά θεωÏείται το άγαλμα από ασβεστόλιθο του ενός από τους ιδιοκτήτες του τάφου, της συζÏγου του και του γιου τους.
Egypt's antiquities ministry has unveiled a 4,500-year-old burial ground near the Giza pyramids containing colourful wooden coffins, limestone statues – and a limestone family tomb from the fifth dynasty dating back around 2500 BC
https://t.co/ALzSeMuSil
pic.twitter.com/CkIZvLa0na
— AFP news agency (@AFP)
May 4, 2019
Ο τάφος ανήκε σε δÏο αξιωματοÏχους, τον Μπενουί – Κα, που ÎφεÏε επτά τίτλους (Î¼ÎµÏ„Î±Î¾Ï Ï„Ï‰Î½ οποίων εκείνους του ιεÏÎα και δικαστή) και τον ÎοÏι, τον επιτηÏητή των νÎων οικισμών και «εξαγνιστή» του φαÏαώ ΧεφÏήνου.
Ο ΑσÏάφ Μόχι, ο γενικός διευθυντής του ΟÏοπεδίου της Γκίζας, εξήγησε ότι η νεκÏόπολη ξαναχÏησι... Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter: