ΕκπÏόσωπος του Î’ÏÎµÏ„Î±Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎœÎ¿Ï…ÏƒÎµÎ¯Î¿Ï… απάντησε στα σοβαÏά δημοσιεÏματα που απεικονίζουν τα
γλυπτά του ΠαÏθενώνα
να εκτίθενται ανάμεσα σε μοÏχλα και ίχνη νεÏÎ¿Ï ÎµÎ½Ï„ÏŒÏ‚ των χώÏων του μουσείου.
ΑποκαÏδιωτικÎÏ‚ είναι οι εικόνες της αίθουσας του ΠαÏθενώνα στο Î’Ïετανικό Μουσείο, που δείχνουν τα «γλυπτά του ΠαÏθενώνα» να εκτίθενται σε χώÏους με μοÏχλα.Έλληνες επισκÎπτες που πεÏιηγήθηκαν στο μουσείο Ï€Ïο ολίγων ημεÏών και θÎλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της ελληνικής πολιτιστικής κληÏονομιάς, αντίκÏισαν μία αίθουσα με μοÏχλα αλλά και… αÏάχνες.
Η οÏοφή, όπως φαίνεται, είναι διαβÏωμÎνη με εμφανή τα ίχνη από το Ï€ÎÏασμα του νεÏοÏ, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθÎματα παÏατηÏείται μοÏχλα.
Η απάντηση του Î’ÏÎµÏ„Î±Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎœÎ¿Ï…ÏƒÎµÎ¯Î¿Ï…
Μιλώντας στον ΑÎΤ1, εκπÏόσωπος του Î’ÏÎµÏ„Î±Î½Î¹ÎºÎ¿Ï ÎœÎ¿Ï…ÏƒÎµÎ¯Î¿Ï… δήλωσε πως τα γλυπτά του ΠαÏθενώνα δεν απειλοÏνται και ότι η ειδική ομάδα συντήÏησης των κτιÏίων παÏακολουθεί τους χώÏους.
«Δεν υπάÏχουν στοιχεία μοÏχλας στην Πινακοθήκη Îταβίν. Το ζήτημα της εισÏοής Ïδατος αντιμετωπίστηκε, όταν συνÎβη το συμβάν και δεν συνÎβη σε πεÏιοχή με γλυπτά. ΕκτιμοÏμε ότι τα ίχνη των πάνελ της οÏοφής δεν είναι ελκυστικά, αλλά τα αντικείμενα δεν απειλοÏνται.
Η διατήÏηση της συλλογής είναι υψίστης σημασίας για το Î’Ïετανικό Μουσείο και η ομάδα μας «ΣυντήÏηση και ΚτίÏια» παÏακολουθεί συνεχώς όλους τους χώÏους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάÏχει απολÏτως κανÎνας κίνδυνος για τα Γλυπτά στη συλλογή», ανÎφεÏε επί του θÎματος.
...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr