«Σπασμένη Πραγματικότητα» : Το χαρακτικό έργο τέχνης ως καθρέφτης της κοινωνίας
Ημερομηνία:
1/12/2019, 09:56 - Εμφανίσεις: 290
Η Gallery Kourd εγκαινίασε την ομαδική Îκθεση χαÏακτικής «ΣπασμÎνη Î Ïαγματικότητα» την ΠαÏασκευή 29 ÎοεμβÏίου 2019.
Η Îκθεση θα κÏατήσει Îως τις 18 ΙανουαÏίου 2020.
Η επιμελήτÏια της Îκθεσης, Λήδα Καζαντζάκη, σημειώνει: «Η κÏίση αποτελεί την ετεÏοτοπία όπου δημιουÏγοÏνται οι Ïήξεις με την κατεστημÎνη κοινωνική και πολιτισμική τάξη Ï€Ïαγμάτων στο Ï€ÎÏασμα του 19ου Ï€Ïος τον 20 ο αιώνα.
Είναι τα σημεία από τα οποία αÏχίζουν οι νÎοι χαÏάκτες και συνομιλοÏν Îτσι με τους καθιεÏωμÎνους “παλαιοÏς†ζωγÏάφους και χαÏάκτες.
Διαδηλώνουν με τις διαφοÏετικÎÏ‚ τεχνικÎÏ‚ που χÏησιμοποιοÏν πάνω σε διαφοÏετικά υλικά, τη συνÎχεια αυτής της παÏαγνωÏισμÎνης στη χώÏα μας χαÏακτικής Ï„Îχνης από τις απαÏχÎÏ‚ της –στις Ï€ÏοϊστοÏικÎÏ‚ βÏαχογÏαφίες– και τη διαμόÏφωσή της μÎσα στο μοντÎÏνο μÎχÏι τις μÎÏες μας.
ΔημιουÏγοÏν με βάση τη γνώση της ιστοÏίας της Ï„Îχνης άλλα και την ανθÏώπινη εμπειÏία, σχήματα και φόÏμες από το παÏελθόν και το παÏόν και συνθÎτουν Îτσι τη σπασμÎνη Ï€Ïαγματικότητα που συγκÏοτεί το είναι μας».
ΣυντελεστÎÏ‚ ΕπιμÎλεια Îκθεσης: Λήδα Καζαντζάκη ΚαλλιτÎχνες: Ζολωτάκης Αποστόλης ΚάπÏου ΕλÎνη Κολιός Γιάννης Κώτση ΑνδÏιάνα Μηλιώτης ΔημήτÏης Σπανόπουλος ΔημήτÏης Gartner Joachim Kallan Canuto Από τη συλλογή του Joachim Gartner: Braque Georges Chillida Eduardo Gartner Joachim Hartung Hans Kokoschka Oscar Penck A.R.
Rauschenberg Robert Serra Richard Tapies Antoni Tobey Mark Vostell Wolf...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|