Ακρόπολη: Σε εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης - Αναβατόριο, φωτισμός, αντικεραυνική προστασία
Ημερομηνία:
28/4/2020, 13:14 - Εμφανίσεις: 102
Την ποÏεία των ÎÏγων αναβάθμισης του αÏÏ‡Î±Î¹Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï Ï‡ÏŽÏου της ΑκÏόπολης εξÎτασε, σε τηλεδιάσκεψη υπηÏεσιακών παÏαγόντων, παÏουσία του Γ.Γ Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Îº.
ΓιώÏγου Διδασκάλου, η ΥπουÏγός Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ Î‘Î¸Î»Î·Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Îº.
Λίνα Μενδώνη.
«Είναι Ï€ÏοτεÏαιότητά μας, δήλωσε η ΥπουÏγός, να Ï€ÏοχωÏήσουν απÏόσκοπτα και τα οκτώ ÎÏγα που Îχουμε δÏομολογήσει στην ΑκÏόπολη, για την αναβάθμιση της εικόνας του αÏÏ‡Î±Î¹Î¿Î»Î¿Î³Î¹ÎºÎ¿Ï Ï‡ÏŽÏου και των παÏεχομÎνων υπηÏεσιών, ώστε με την ολοκλήÏωσή τους ο χώÏος να θα μποÏοÏσε να ανταποκÏιθεί στις Ï€Ïοσδοκίες των επισκεπτών του.
Με την επαναλειτουÏγία των αÏχαιολογικών χώÏων τις αμÎσως επόμενες εβδομάδες θα Ï€ÏÎπει να είναι οÏατή η εξÎλιξη των ÎÏγων».
Ήδη Îχει αποξηλωθεί το παλαιό αναβατόÏιο και Ï€ÏοχωÏοÏν οι αναγκαίες εÏγασίες αντιστήÏιξης στον βÏάχο.
Έχουν τοποθετηθεί τα αγκÏÏια αντιστήÏιξης κατά 50%, ενώ εκτιμάται ότι οι εÏγασίες θα ολοκληÏωθοÏν μÎχÏι το Ï„Îλος ΜαÎου.
ΑμÎσως μετά θα Ï€Ïαγματοποιηθεί η απαÏαίτητη ανασκαφή στην βάση του τείχους, ώστε να ολοκληÏωθεί η διαμόÏφωση του χώÏου για την εγκατάσταση του Î¼Î·Ï‡Î±Î½Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Ï„Î¿Ï… ανελκυστήÏα.
Με μικÏή χÏονική απόκλιση, λόγω των μÎÏ„Ïων Ï€Ïοστασίας από την πανδημία, η τοποθÎτηση του ανελκυστήÏα Ï€Ïόκειται να ολοκληÏωθεί στα Ï„Îλη Ιουλίου.
Η κ.
Μενδώνη ζήτησε από τις υπηÏεσίες του ΥΠΠΟΑ «τη στενή και συστηματική συνεÏγασία με τους μελετητÎÏ‚ του ÎÏγου της βελτίωσης των διαδÏομών για ΑμεΑ επί του Î’Ïάχου, ώστε ταυτόχÏονα με τα ÎÏγα λειτουÏγίας του ανελκυστήÏα να Îχει ολοκληÏωθεί και το ÎÏγο αυτό».
Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτεÏότητες του χώÏου, Ï€ÏογÏαμματίζεται η διεÏÏυνση του υφιστάμενου δικτÏου Ï€Ïόσβασης με την Ï€Ïοσθήκη δÏο νÎων κλάδων, στην υπάÏχουσα διαδÏομή: Ο Îνας θα οδηγεί στον χώÏο της σημαίας και ο άλλος στο παλαιό Μουσείο της ΑκÏόπολης.
Η μελÎτη για τις διαδÏομÎÏ‚ των ΑμεΑ Ï€ÏογÏαμματίζεται να εισαχθεί στο ΚΑΣ το δεÏτεÏο δεκαπενθήμεÏο του ΜαÎου.
Η μελÎτη εφαÏμογής αναβάθμισης του φωτισμοÏ, η οποία Îχει εγκÏιθεί με ομοφωνία από το ΚΑΣ, Ï€ÏοχωÏάει σÏμφωνα με το χÏονοδιάγÏαμμα, ενώ παÏαδόθηκαν ήδη τα δείγματα των φωτιστι...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|