«Πόλεμος» Κραουνάκη - Δήμου Αθηναίων για τα 800 ευρώ
Ημερομηνία:
19/5/2020, 20:07 - Εμφανίσεις: 86
Σε Ï€Î¿Î»Ï Ï…ÏˆÎ·Î»Î¿ÏÏ‚ τόνους συνεχίζεται η κόντÏα του Σταμάτη ΚÏαουνάκη με τον Δήμο Αθηναίων, αναφοÏικά με την συναυλία της Άλκηστις Î Ïωτοψάλτη πάνω σε φοÏτηγό στους δÏόμους της Αθήνας.
Ο μουσικοσυνθÎτης αντιδÏώντας στο γεγονός ότι εÏμηνεÏτηκαν Ï„ÏαγοÏδια του χωÏίς την άδειά του, απÎστειλε εξώδικο στον δήμο Αθηναίων, ζητώντας να αποζημιωθεί χÏηματικά.
Η αντίδÏαση του Δήμου Αθηναίων ήταν αστÏαπιαία ικανοποιώντας άμεσα τις απαιτήσεις του καλλιτÎχνη κάνοντας λόγο για Îνταλμα πληÏωμής πνευματικών δικαιωμάτων Ïψους 800 ευÏÏŽ Ï€Ïος την ΑΕΠΙ.
Ωστόσο λίγο Îπειτα από την δημοσιοποίηση της παÏαπάνω είδησης, ο ίδιος ο Σταμάτης ΚÏαουνάκης με ανάÏτησή του στο facebook διÎψευσε ότι πληÏώθηκε τα χÏήματα.
Το σίÏιαλ είχε και συνÎχεια, Î±Ï†Î¿Ï Î¿ δήμος ώστε να αποδείξει ότι πάÏθηκε η συγκεκÏιμÎνη απόφαση δημοσίευσε τόσο την απόφαση για το Îνταλμα των 800 ευÏÏŽ όσο και την απόδειξη πληÏωμής του καλλιτÎχνη για τα δικαιώματα των Ï„Ïαγουδιών του μουσικοσυνθÎτη.
Με βάση τα ÎγγÏαφα που αναÏτήθηκαν στη Διάυγεια, μποÏεί κάποιος να δει τόσο την απόφαση για το Îνταλμα των 800 ευÏÏŽ όσο και την απόδειξη πληÏωμής του καλλιτÎχνη για τα δικαιώματα των Ï„Ïαγουδιών του μουσικοσυνθÎτη που ακοÏστηκαν στη γνωστή συναυλία της Αλκηστις Î Ïωτοψάλτη, κατά την οποία Ï„ÏαγοÏδησε σε πολλÎÏ‚ γειτονιÎÏ‚ της Αθήνας.
ΣÏμφωνα με τα σχετικά παÏαστατικά, ο δήμος Αθηναίων ενÎκÏινε το ποσό των 794,32 ευÏÏŽ στις 30 ΑπÏιλίου, την επομÎνη του εξωδίκου του Σταμάτη ΚÏαουνάκη, ο οποίος κατήγγειλε πως ακοÏστηκαν δικά του Ï„ÏαγοÏδια χωÏίς την άδειά του.
Το Îνταλμα πληÏωμής υπογÏάφεται από τις αÏμόδιες υπηÏεσίες του δήμου Αθηναίων και το ποσό πιστώθηκε στον λογαÏιασμό του ΟÏÎ³Î±Î½Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï Î Î½ÎµÏ…Î¼Î±Ï„Î¹ÎºÎ®Ï‚ Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και όχι στον ίδιο τον μουσικοσυνθÎτη.
Δείτε τα ÎγγÏαφα εδώ και εδώ Το χÏονικό της κόντÏα Υπενθυμίζεται πως γνωστός μουσικοσυνθÎτης, ζήτησε χÏηματική αποζημίωση επειδή η Αλκηστις Î Ïωτοψάλτη, κατά την διάÏκεια της αφιλοκεÏδοÏÏ‚ συναυλίας της πάνω σε φοÏτηγό, σε δÏόμους της Αθήνας, δήλωσε Ï„ÏαγοÏδια του, χωÏίς, όπως αναφÎÏει, να Îχει δώσει την άδε...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|