Μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων από τη Θεσσαλονίκη απεφάνθη πως η ...
Ημερομηνία:
27/6/2020, 15:49 - Εμφανίσεις: 62
Μια ομάδα δημιουÏγικών ανθÏώπων από τη Θεσσαλονίκη απεφάνθη πως η πεÏίοδος της καÏαντίνας και η μεγάλη πτώση στον τομÎα της οπτικοακουστικής παÏαγωγής στην πόλη ήταν η ευκαιÏία να εξελίξουν αυτό που είχαν στο νου τους από καιÏÏŒ και δεν είχαν «…τον ελεÏθεÏο χÏόνο να αναδείξουν».
Κάπως Îτσι γεννήθηκε Îνα καινοτόμο Ï€Ïότζεκτ για την Ελλάδα (και όχι μόνο), το «World Day» που …κάνει εικόνα τις Παγκόσμιες ΗμÎÏες.
«ΜÎσα από τις χειÏότεÏες συνθήκες μποÏοÏν να «γεννηθοÏν» οι μεγαλÏτεÏες ευκαιÏίες.
Το «World Day» είναι μια Ï€Ïοσπάθεια να οπτικοποιήσουμε τις αναγνωÏισμÎνες ως Παγκόσμιες ΗμÎÏες, όπως και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για Ï€Î¿Î»Ï ÎµÏ…Î±Î¯ÏƒÎ¸Î·Ï„Î± ζητήματα που Ï€ÏÎπει όλους μας να απασχολοÏν», εξηγεί στον Ïαδιοφωνικό σταθμό του ΑθηναϊκοÏ- ÎœÎ±ÎºÎµÎ´Î¿Î½Î¹ÎºÎ¿Ï Î ÏακτοÏείου Ειδήσεων «ΠÏακτοÏείο 104,9 FM» ο ιθÏνων νους του σχεδίου, βιντεογÏάφος Μιχάλης Μπασιάκος.
«Εμείς είμαστε μια παÏÎα που οÏτως ή άλλως συνεÏγαζόταν και Ï€Ïιν.
Εδώ όλα είχαν αÏχίσει, όταν στη διάÏκεια της πανδημίας, τα πάντα αναβάλονταν ή ακυÏώνονταν.
Ήταν τότε που αποφασίσαμε πως είναι η ÏŽÏα να Ï€ÏοχωÏήσουμε με την ιδÎα μας», τονίζει ο κ.
Μπασιάκος.
Ευαισθητοποίηση με τις εικόνες που λÎνε «χίλιες λÎξεις» «Ξεκινήσαμε με δÏο Ï€Î¿Î»Ï ÏƒÎ·Î¼Î±Î½Ï„Î¹ÎºÎÏ‚ Παγκόσμιες ΗμÎÏες, την Παγκόσμια ΗμÎÏα κατά της Παιδικής ΕÏγασίας αλλά και την Παγκόσμια ΗμÎÏα των Î ÏοσφÏγων.
Ετοιμάσαμε Îνα βίντεο για κάθε μία απ’ αυτÎÏ‚ τις ημÎÏες αλλά και Îνα ειδικό φωτογÏαφικό concept, που μαζί οπτικοποιοÏν αυτÎÏ‚ τις Διεθνείς ΗμÎÏες», επισημαίνει ο κ.
Μπασιάκος, επισημαίνοντας πως κάθε Παγκόσμια ΗμÎÏα «στήνεται» οπτικοακουστικά από οκτώ άτομα πολλών ειδικοτήτων.
Î Ïόκειται, όπως αναφÎÏει, για άτομα μιας ενιαίας ομάδας, που καλÏπτουν από την οÏγάνωση παÏαγωγής μÎχÏι το μοντάζ και την επεξεÏγασία.
Όσο για τον τελικό στόχο; Αυτός είναι το ολοκληÏωμÎνο αποτÎλεσμα σε βάθος διετίας.
«ΥπάÏχει Îνας στόχος και αυτός είναι μÎσα σε δÏο χÏόνια να Îχουμε υλοποιήσει (σ.σ σε οπτικοακουστική μοÏφή) τις κυÏιότεÏες Παγκόσμιες ΗμÎÏες οÏτως ώστε να φτιάξουμε Îνα όμοÏφο ημεÏολόγιο ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|