Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, ...
Ημερομηνία:
27/8/2020, 09:56 - Εμφανίσεις: 88
Με μεγάλη επιτυχία Ï€Ïαγματοποιείται και φÎτος, για 5η συνεχόμενη χÏονιά, το ΔιεθνÎÏ‚ Φεστιβάλ ÎτοκιμαντÎÏ ÎšÎ±ÏƒÏ„ÎµÎ»Î»ÏŒÏιζου.
Ένα φεστιβάλ που για Ï€Îμπτη χÏονιά ξαναδίνει την χαμÎνη του αίγλη στο ΚαστελλόÏιζο φÏοντίζοντας να Ï€Ïοβάλλει σπουδαία δείγματα κινηματογÏαφικής Ï„Îχνης πάνω στην ιστοÏία και την κοινωνία, αλλά και να οÏγανώνει πληθώÏα δÏάσεων για μικÏοÏÏ‚ και μεγάλους.
Το Φεστιβάλ λαμβάνει χώÏα κάθε χÏόνο την τελευταία εβδομάδα του ΑυγοÏστου στην άκÏη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό ΚαστελλόÏιζο Îνα μÎÏος απαÏάμιλλης φυσικής ομοÏφιάς που δεν χαίÏει της Ï€Ïοβολής που του αξίζει.
Κάθε χÏόνο το «ΠÎÏα από τα ΣÏνοÏα» διοÏγανώνει πληθώÏα παÏάλληλων πολιτιστικών δÏάσεων στο νησί, Ï€ÏοσφÎÏοντας μια μεγάλη γιοÏτή Ï€Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ κινηματογÏάφου στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκÎπτες του νησιοÏ.
ΦÎτος, στην πιο δÏσκολη διοÏγάνωση του Φεστιβάλ και Îχοντας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοÏÎ¿Î½Î±ÏŠÎ¿Ï ÎºÎ±Ï„Î±Ï„Îθηκαν Ï€Ïος κÏίση πεÏισσότεÏες από 300 υποψηφιότητες από ολόκληÏο τον κόσμο, εκ των οποίων η Ï€ÏοκÏιματική επιτÏοπή επÎλεξε 24 ντοκιμαντÎÏ (18 μεγάλου – μεσαίου και Îξι μικÏÎ¿Ï Î¼Î®ÎºÎ¿Ï…Ï‚) από 18 διαφοÏετικÎÏ‚ χώÏες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η ΑυστÏαλία, το ΙσÏαήλ κ.α.
Îα τονιστεί Ï„Îλος ότι όλα τα μÎσα του Ομίλου ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (Mega, One, ΒΗΜΑ, ÎΕΑ, in.gr) στηÏίζουν την Ï€Ïοσπάθεια που υπό αντίξοες συνθήκες γίνεται στο ΚαστελλόÏιζο, ενώ το Mega, εφÎτος, είναι το τιμώμενο μÎσο μαζικής ενημÎÏωσης του Φεστιβάλ, μια Ï€Ïωτοβουλία της διοÏγάνωσης που Îχει κάνει αίσθηση (στο παÏελθόν Îχει βÏαβευτεί εκτός άλλων το βÏετανικό κανάλι Î’Î’C).
Δείτε αναλυτικά το σημεÏινό Ï€ÏόγÏαμμα ΤÏίτη 27/8, 20:30 Ο ΓιώÏγος του ΚÎδÏου | Yiorgos of Kedros Ελλάδα | Greece 2020, 82’ WP Σκηνοθεσία: Γιάννης Κολόζης, ΓιώÏγος Κολόζης | Directing: Yiannis Kolozis, George Kolozis Ένα Ï€Ïοσωπικό ταξίδι στο χÏόνο, μÎσα από τις ματιÎÏ‚ δÏο γενεών κινηματογÏαφιστών, με την κάμεÏα να καταγÏάφει τη ζωή στο νησί της ΔονοÏσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμεÏα.
Ο ΓιώÏγος Κολόζης πήγε για Ï€Ïώτη φοÏά στη ΔονοÏσα το 1972, τότε που δεν υπήÏχε ηλεκτÏικό ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|