Την ατομική έκθεση της Μάρως Φασουλή, με τίτλο «Από τον ...
Ημερομηνία:
19/9/2020, 10:35 - Εμφανίσεις: 134
Την ατομική Îκθεση της ΜάÏως Φασουλή, με τίτλο «Από τον αγκώνα ως τον καÏπό», παÏουσιάζει ο ΟÏγανισμός ΠολιτισμοÏ, Î‘Î¸Î»Î·Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ Îεολαίας του Δήμου Αθηναίων(ΟΠΑÎΔΑ) από 21 ΣεπτεμβÏίου Îως 1 ÎοεμβÏίου 2020 στο ΚÎντÏο Τεχνών Δήμου Αθηναίων.
Στη νÎα της δουλειά η ΜάÏω Φασουλή (γ.
1980) συνδιαλÎγεται με τη λαϊκή Ï„Îχνη.
ΧÏησιμοποιώντας πολÏχÏωμα νήματα, υφαντά, πανί και καλάμια, η καλλιτÎχνις φτιάχνει επιτοίχια ÎÏγα και γλυπτά εμπνευσμÎνα από τα αποτÏοπαϊκά ξόανα.
Όπως σημειώνει η ίδια: «Η τελευταία δουλειά πεÏιγÏάφει μια δική μου εκδοχή Î±Ï…Ï„Î¿Ï Ï€Î¿Ï… σκÎφτομαι ως λαϊκή Ï„Îχνη.
Με αφοÏμή τα λεγόμενα αποτÏοπαϊκά ξόανα, που σκοπό τους είχαν την Ï€Ïοστασία από κάθε είδους φόβο, εστιάζω στην Îννοια της φιγοÏÏας και συγκεκÏιμÎνα της δικής μου σε πλήÏη Îκταση, καθώς το μÎγεθός μου καθοÏίζει το δικό τους.
Τα υλικά μου (νήματα, υφαντά, καλάμια) είναι όλα τους αÏκετά χαÏακτηÏισμÎνα σε κάθε μοÏφή λαϊκής Ï„Îχνης.
Είχε λοιπόν ενδιαφÎÏον να τα ξαναδώ ως το λεξιλόγιο που πεÏιγÏάφει τη σχÎση μου με την παÏάδοση και τη θÎση μου ως γυναίκα δημιουÏγός μÎσα σε αυτήν».
ΕπιμÎλεια Îκθεσης: ΧÏιστόφοÏος ΜαÏίνος, ιστοÏικός Ï„Îχνης, επιμελητής εικαστικών εκθÎσεων και δÏάσεων του ΟΠΑÎΔΑ Στον εκθεσιακό χώÏο θα τηÏηθοÏν όλα τα αναγκαία μÎÏ„Ïα για την τήÏηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουÏγίας των χώÏων, σÏμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής ΕπιτÏοπής Î Ïοστασίας Δημόσιας Υγείας.
Η χÏήση ιατÏικής μάσκας είναι υποχÏεωτική κατά την παÏαμονή του ÎºÎ¿Î¹Î½Î¿Ï ÏƒÏ„Î¿Î½ εκθεσιακό χώÏο.
Η ÎναÏξη της Îκθεσης θα Ï€Ïαγματοποιηθεί την ΔευτÎÏα 21 ΣεπτεμβÏίου 2020, 19:00-22:00 ΔιάÏκεια Îκθεσης: 21 ΣεπτεμβÏίου – 1 ÎοεμβÏίου 2020 ÎÏες λειτουÏγίας: ΤÏίτη – Σάββατο 10:00 – 20:00 ΚυÏιακή 10:00 – 14:00, ΔευτÎÏα κλειστά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεÏθεÏη....
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|