Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 17.00 οι Παραβάσεις, το Θεατρικό ...
Ημερομηνία:
4/12/2020, 10:49 - Εμφανίσεις: 70
Την ΚυÏιακή 6 ΔεκεμβÏίου στις 17.00 οι ΠαÏαβάσεις, το ΘεατÏικό Αναλόγιο του ΚÎντÏου Î Î¿Î»Î¹Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï ÎŠÎ´Ïυμα ΣταÏÏος ÎιάÏχος (ΚΠΙΣÎ), συνεχίζονται στον ΦάÏο του ΚΠΙΣΠμε Τα βÏαβεία μου του Τόμας ΜπÎÏνχαÏντ σε σκηνοθετική επιμÎλεια ΈκτοÏα Λυγίζου.
Οι ΠαÏαβάσεις θα γίνουν χωÏίς την παÏουσία ÎºÎ¿Î¹Î½Î¿Ï ÎºÎ±Î¹ θα μεταδοθοÏν μÎσω live streaming στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΠ(www.snfcc.org), στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.
Η σειÏά δÏαματοποιημÎνων αναλογίων του ΚΠΙΣÎ, που Ï€Ïαγματοποιείται για Ï„ÎταÏτη συνεχή χÏονιά χάÏη στη δωÏεά του ΙδÏÏματος ΣταÏÏος ÎιάÏχος (ΙΣÎ), φÎτος φÎÏει τον γενικό τίτλο «ΠÏόσωπα του ΉÏωα» καθώς εστιάζει στους ήÏωες των μεγάλων μÏθων και αφηγήσεων εξεÏευνώντας την εξÎλιξη του ηÏÏ‰Î¹ÎºÎ¿Ï Ï€ÏοτÏπου από την αÏχαιότητα Îως σήμεÏα.
Ξεκινώντας από εμβληματικÎÏ‚ μοÏφÎÏ‚ ηÏώων των αÏχαίων χÏόνων (ΟÏÎστης, ΑχιλλÎας) και εξετάζοντας στην ποÏεία χαÏακτηÏιστικοÏÏ‚ ήÏωες της ΑναγÎννησης και του ÏστεÏου Î”Î¹Î±Ï†Ï‰Ï„Î¹ÏƒÎ¼Î¿Ï (Δον Κιχότε, ΉÏωας των Επαναστάσεων), θα καταλήξει στους αντιήÏωες του σÏγχÏονου κόσμου, επιχειÏώντας Îτσι μια ιδιόμοÏφη αφήγηση της ενηλικίωσης του ανθÏώπου όπως αυτή καθÏεφτίζεται στις ιστοÏίες και τους μÏθους του.
Μετά τις ΧοηφόÏους του ΑισχÏλου και δÏο Ïαψωδίες από την Ιλιάδα του ΟμήÏου, σειÏά Îχουν Τα βÏαβεία μου του ΑυστÏÎ¹Î±ÎºÎ¿Ï ÏƒÏ…Î³Î³ÏαφÎα Τόμας ΜπÎÏνχαÏντ.
ΔÏιμÏÏ‚ επικÏιτής του μικÏοαστισμοÏ, της κοινωνικής υποκÏισίας και του καθωσπÏεπισμοÏ, ο ΜπÎÏνχαÏντ πεθαίνει Ï€ÏόωÏα το 1989, Îχοντας παÏαδόξως τιμηθεί εν ζωή με σχεδόν όλα τα μεγάλα βÏαβεία της γεÏμανόφωνης λογοτεχνίας.
Είκοσι χÏόνια μετά τον θάνατό του, δημοσιεÏεται μια μικÏή συλλογή σÏντομων κειμÎνων με τίτλο Τα βÏαβεία μου που ÎγÏαψε με αφοÏμή τις βÏαβεÏσεις του.
Με βασικό εÏγαλείο το καυστικό χιοÏμοÏ, ο ΜπÎÏνχαÏντ εκφÏάζει σε αυτά τα κείμενα όλη την αποστÏοφή του για τα καλλιτεχνικά βÏαβεία ξεσκεπάζοντας την κενότητα και τη γελοιότητα των λογοτεχνικών θεσμών και των γÏαφειοκÏατών, αλλά και την αντιφατική στάση του ίδιου που αποδεχόταν τα βÏαβεία μόνο και μόνο για το χÏηματικό Îπαθ...
Πηγή/ΠεÏισσότεÏα: in.gr
|
|
|