Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 54%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Πολιτισμός - Τουρισμός
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο θεσμός της δουλείας μέσα από μία έκθεση στο Rijksmuseum
Ημερομηνία: 29/5/2021, 17:21 - Εμφανίσεις: 109

Στις προσωπικές ιστορίες δέκα ατόμων που έζησαν τα χρόνια του δουλεμπόριου, είτε ως έμποροι είτε ως σκλάβοι, εστιάζει η έκθεση-ορόσημο «Δουλεία», η οποία φιλοξενείται στο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ.

Η έκθεση, για την ετοιμασία της οποίας απαιτήθηκαν τέσσερα χρόνια, παρουσιάζει 140 αντικείμενα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα· μεταξύ αυτών, δύο τεράστια πορτρέτα από τον Ρέμπραντ των Oopjen Coppit και Marten Soolmans, πάμπλουτων ιδιοκτητών εργοστασίου ζάχαρης αλλά και δυσάρεστα αντικείμενα όπως κολάρα τα οποία φορούσαν στους υποδουλωμένους ή δώρα που αντήλλαξαν Αφρικανός μονάρχης και δουλέμπορος.

View this post on Instagram A post shared by Rijksmuseum (@rijksmuseum) Ανάμεσα στις ιστορίες που παρουσιάζονται είναι και αυτή του Wally, ενός σκλάβου που υποχρεώθηκε να εργάζεται σε φυτεία ζαχαροκάλαμου στην ολλανδική αποικία Σουρινάμ.

Μαζί με άλλους, ο Wally οργάνωσε μια αποτυχημένη εξέγερση των σκλάβων εκεί και απέδρασε· για το έγκλημά του, εκτελέστηκε το 1707.

Στην ηχητική αφήγηση της ιστορίας, αφηγητής είναι ο Ολλανδο-σουριναμέζος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο κικ μπόξινγκ Remy Bonjansky, του οποίου οι πρόγονοι εργάζονταν στην ίδια φυτεία.

Το «αίμα» του Wally «έχει περάσει από γενιά σε γενιά, κι αυτό είναι ένας από τους λόγους που κατάφερα να γίνω τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο κικ μπόξινγκ» ακούγεται να λέει η φωνή του Bonjansky στην ηχογράφηση.

«Εμβαθύνοντας στην ιστορία της δουλείας, μπορούμε να σχηματίσουμε μια πιο πλήρη εικόνα της ιστορίας μας και να έχουμε μια πιο καλή κατανόηση της κοινωνίας σήμερα» είπε, σε ανακοίνωση, ο Taco Dibbits, γενικός διευθυντής του Rijksmuseum.

Επεσήμανε ότι αυτές οι ιστορίες είναι ζωτικής σημασίας για το παρελθόν της Ολλανδίας και ξενάγησε ο ίδιος στην έκθεση τον βασιλιά των Κάτω Χωρών Willem-Alexander, του οποίου οι πρόγονοι είχαν κερδοσκοπήσει με το δουλεμπόριο.

Η έκθεση «Δουλεία» ολοκληρώνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ στις 29 Αυγούστου.

View this post on Instagram A post shared by Rijksmuseum (@rijksmuseum)...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Πολιτισμός - Τουρισμός"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
5.5 °C 54%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies