Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
11 °C 46%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ημέρα της μητέρας: Έχουν λόγο να γιορτάζουν οι μαμάδες στην Ελλάδα;
Ημερομηνία: Σήμερα 10/5/2026, 10:24 - Εμφανίσεις: 18



Η ημέρα της μητέρας, που παραδοσιακά γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, μολονότι ξεκίνησε ως αντιπολεμική πρωτοβουλία, ανήκει πλέον στις κατεξοχήν εμπορευματοποιημένες επετείους.

Σε αντίθεση με την 8η Μάρτη, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, που έχει ρίζες στη σοσιαλιστική διεθνή και κρατά μέχρι σήμερα  μαχητικό-φεμινιστικό πρόσημο, η ημέρα της μητέρας δεν γιορτάζεται με πορείες ή συλλογικές δράσεις.

Είναι μια μέρα που την περιμένουν με μεγαλύτερη προσμονή τα ανθοπωλεία, όπως και του Αγίου Βαλεντίνου, μήπως πουλήσουν κανένα λουλούδι παραπάνω σε μια εποχή που ο ρομαντισμός φθίνει.

Οι πωλήσεις καρτ ποστάλ, που επίσης φθίνουν την εποχή της ψηφιακής αλληλογραφίας, ίσως λάβουν μια μικρή τόνωση, έστω για μια μέρα.

Αν και τα πιο συγκινητικά δώρα είναι συνήθως τα χειροποίητα.

Ένα μπουκέτο αγριολούλουδα, άτσαλα δεμένο με κορδέλα, από κάποια αλάνα που γλίτωσε από την τσιμεντοποίηση, μια κάρτα ζωγραφισμένη με κηρομπογιά, ήταν συνήθως αρκετά για τις μαμάδες παλιότερων δεκαετιών.

Εφόσον το δώρο συνοδευόταν από μια αγκαλιά, ένα φιλί και χρόνια πολλά από το αγαπημένο πλάσμα, οι μαμάδες έλιωναν, δεν χρειάζονταν περισσότερα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Με λουλούδια κι αγκαλιές ή χωρίς, η ημέρα της μητέρας είναι μια αφορμή να δείξουμε στη μαμά μας ότι την αγαπάμε.

Η ισότητα παραμένει ζητούμενο Αν αφήσουμε στην άκρη τα εθιμοτυπικά, η πραγματικότητα για τις μητέρες στην Ελλάδα δεν προσφέρεται για γιορτές και πανηγύρια.

Με αφορμή τη φετινή ημέρα της μητέρας, Κυριακή 10 Μάϊου, η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), δημοσίευσε μια εκτενή ανάλυση για τις «8 θλιβερές πρωτιές των εργαζόμενων μητέρων στην Ελλάδα το 2026».

Οι ανισότητες δεν πλήττουν αποκλειστικά τις μαμάδες, αλλά όλες τις γυναίκες.

Ειδικά για τις εργαζόμενες με παιδιά, τα εμπόδια και τα βάρη -στη δουλειά, το σπίτι, την κοινωνία- είναι δυσβάσταχτα.document.addEventListener(...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Ελλάδα"
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
11 °C 46%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies