ΚΑΙΡΟΣ · LIVE30.9°CΣχεδόν αίθριος43% υγρασίαLive cam Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Ελλάδα
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Κυψέλη: «Τον είχαμε σαν παιδί μας» - Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί που φιλοξένησαν τον 26χρονο Αφγανό

Ημερομηνία: Σήμερα · Εμφανίσεις: 34



Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι Αμερικανοί που φιλοξένησαν και στήριξαν τον 26χρονο Αφγανό στα πρώτα χρόνια της παραμονής του στην Ελλάδα, μετά τη σύλληψή του για την ιστορία της δολοφονίας της 38χρονης Βρετανίδας Λίζα στη Κυψέλη.

Ο 26χρονος έχει παραδεχθεί ότι μετέφερε τη σορό της γυναίκας μέσα σε βαλίτσα και την εγκατέλειψε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Κυψέλη, ωστόσο αρνείται ότι είναι εκείνος που τη σκότωσε.Μιλώντας στη Daily Mail, το ζευγάρι – που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του – δήλωσε πως ενημερώθηκε για τη σύλληψη από κοινό γνωστό και δυσκολεύτηκε να συνδέσει τον έφηβο που ζούσε στο σπίτι τους για σχεδόν δύο χρόνια με τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει σήμερα.

«Όταν άκουσα την είδηση, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν αλήθεια.

Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια», δήλωσε η Αμερικανίδα, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «σπαρακτική».

Οι δύο Αμερικανοί παρευρίσκονταν στη Λέσβο ως εθελοντές, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, όταν γνώρισαν τον τότε 16χρονο Αφγανό, ο οποίος είχε φτάσει στην Ελλάδα μετά από ένα δύσκολο ταξίδι.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο νεαρός εργαζόταν ως μεταφραστής για οργανώσεις που υποστήριζαν πρόσφυγες.

Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας, το ζευγάρι απεφάνθη να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); «Όταν κάηκε ο καταυλισμός, τον πήραμε σπίτι μαζί με άλλα δύο παιδιά, χαράματα.

Εκείνος τελικά έμεινε μαζί μας, ενώ οι άλλοι έφυγαν», δήλωσε ο Αμερικανός, προσθέτοντας πως «κατά κάποιον τρόπο τον υιοθετήσαμε».

Ο 26χρονος διέμεινε μαζί τους για περίπου δύο χρόνια, έως ότου εκείνοι επέστρεψαν στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Όπως περιγράφουν, η σχέση τους εξελίχθηκε σε οικογενειακή, με τον ίδιο να τους αποκαλεί «μαμά» και «μπαμπά».

Η γυναίκα τον βοηθούσε στην εκμάθηση αγγλικών και στα μαθήματά του, ενώ περνούσαν μαζί γιορτές και οικογενειακές στιγμές, ανταλλάσσοντας ακόμα και χριστουγεννιάτικα δώρα.

«Δεν μας είχε δώσει ποτέ λόγο να α...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
ARTICLES
· Bad weather in Portugal: Reconstruction coordinator admits full recovery is unlikely
· What to eat before bed for better and deeper sleep
· One trick that can reduce stress and your cortisol levels by 23%
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος · 30.9 °C · 43%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies